şipşak soğan kızartması


Şipşak soğan kızartması, kızarmış soğan halkaları, ev yapımı soğan halkası, soğan halkası yapımı, soslu soğan halkaları ve çıtır kızarmış soğan halkası gibi tanımlar; kuru soğanın halka halka kesilip, üzeri kaplanarak kızgın yağ içinde kızartılmasıdır. Kızarmış soğan halkalarını evde yapmak için bir sürü yol vardır.

Bu yollardan patika olanı, yani kolay soğan halkaları kızartması yapımı; un, hamur kabartma tozu, maden suyu ve tuz kullanılarak yapılanıdır. Bir su bardağı un, bir su bardağı maden suyu, bir çay kaşığı kabartma tozu ve bir çay kaşığı tuz'u bir kap içinde karıştırın ve soğan halkalarını bulayın ve kızartın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir