ev yapımı barbekü sosu tarifi, denemeye değer


Ev yapımı barbekü sosu tarifi, denemeye değer:  Bizlerin damak zevkine uyan, ev yapımı barbekü sosu tarifim. Bu tarifi yapar, etlerinizi bu sos ile pişirirseniz, gözünüz arkada kalmaz, tat ve lezzeti tam on ikiden vurmuş olursunuz. Evinizde ve elinizde bulunan malzemeleri kulanarak, tamamen yerli BBQ sosunuzu hazırlar, gönül rahatlığı içinde kullanırsınız. Ev yapımı barbekü sosumu yıllardır kullanmaktayım, sonunda BBQ sos tarifimi sizlerle paylaşmaya karar verdim, güle güle kullanın. Tadını çıkarın, afiyet olsun.

İçindekiler:
  • 250 gr. olgun domates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 iri diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı dolusu sirke
  • 1 çorba kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı dolusu sıcak su

Hazırlık:
domatesleri ikiye bölün, sap yerlerini kesin atın ve rendeleyin. Soğan ve sarımsağı rendenin ince gözünde rendeleyin, bir tabağa alın. Sıcak suyunuzu hazırlayın.

Yapılması:
  • tencereye ayçiçek yağını koyun, ısıtın
  • üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı, salçayı koyun kavurun
  • peşinden rendelenmiş domatesi ilave edin kavurun
  • üzerine sıcak suyu, pekmezi, sirkeyi ilave edin
  • ardından karabiberi, toz biberi, kimyonu, tuzu ilave edin
  • malzemeleri karıştırın ve kaynatın
  • orta teşte malzemeler suyunu çekene kadar pişirin
  • pişirdiğiniz sosu mutfak robotuna koyun, parçalasın
  • parçalanmış sosu süzgece koyun, kaşıkla bastırarak süzün
  • süzülmüş sos'un kıvamı sulu ise; suyunu ocakta çektirin
  • kıvamı ketçap kıvamında ise; tuzuna bakın
  • ve ardından gerekeni yapın.
  • ne diyelim, barbekü sosunuzun tadını çıkarın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir